Concept Communicatie

 

Home

Wordt het een magazine of een krant?

CK9Communicatie en participatie zijn kernwaarden van een modern bestuur. Ze vormen belangrijke factoren voor een succesvol gemeentelijk beleid. De laatste jaren maken gemeenten steeds meer gebruik van digitale communicatiemiddelen en sociale media.

In aanvulling hierop kan een gemeentelijk magazine of een gemeentelijke krant grote waarde hebben, omdat:

  • Gedrukte media meer gelegenheid bieden voor duiding van beleid, participatie en ontwikkelingen;
  • Een frequent verschijnend medium meehelpt bij het scheppen van een band en onderling vertrouwen;
  • Het mensen in staat stelt informatie tot zich te nemen op hun eigen tijd en in hun eigen tempo;
  • Het samenwerking beter zichtbaar maakt onder de noemer “show don’t tell”.

 Kies één van de twee mogelijkheden en doe uw gemeente er voordeel mee

Duiding

Daar waar de digitale en sociale media uitblinken in snelheid, flexibiliteit en interactie, zijn zij minder geschikt voor duiding en diepgang. Zowel u als uw bewoners  hebben op zijn tijd belang bij en behoefte aan uitleg. Een magazine of krant biedt u de gelegenheid om zowel vanuit uw perspectief, als vanuit dat van de participerende partijen uitleg te geven over ontwikkelingen en standpunten.

 Vertrouwen

Om actief te kunnen communiceren en bewoners en ondernemers te laten participeren, is het  noodzakelijk zij een ‘goed gevoel’ hebben bij de inzet van en samenwerking met de lokale overheid. Er is een voedingsbodem van vertrouwen gewenst. De constructieve relatie tussen overheid en bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties en verenigingsleven behoeft onderhoud.

Tijdfactor

In een tijd waarin alles snel gaat en we telkens alert moeten reageren op alles wat er voorbij komt, is het prettig om zo nu en dan ons eigen tempo te kunnen bepalen. Een magazine of een krant leg je weg en pak je weer op als het jou uitkomt. Je hebt zelf weer de regie.

Show don’t tell

Een magazine of een krant biedt uitgelezen mogelijkheden om dingen te laten zien en niet alleen te vertellen. Een uitgebalanceerde verhouding tussen beeld en tekst kan de boodschap versterken en vergemakkelijken zonder het niveau aan te tasten.

 Achterhaald medium of juist goed voor duurzame relatie?

IJsselmonde-magazineDenkt u dat magazines en kranten achterhaalde media zijn in deze tijd van snelle digitale mogelijkheden? Klikt u dan eens op uw gemak op het internet naar de onderstaande links met recente voorbeelden en onderzoeksresultaten die aantonen dat  “een sponsored magazine een goed medium is voor het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties. Heeft het magazine de juiste 'ingrediënten', dan ervaren lezers het als een hele prettige manier van communicatie”  http://bit.ly/15HorWJ.

Kijk ook eens op: http://bit.ly/18lfzXU en http://bit.ly/XSafYr en http://bit.ly/19Rk8vm

http://bit.ly/aXMHdQ en http://bit.ly/16Mnf5b  en http://bit.ly/mUddda

 

 

Denkt u dat een magazine of een krant voor uw gemeente duur is? Wij bieden u een kwalitatief hoogstaand product, en we kunnen u snel voorrekenen voor hoeveel cent per inwoner wij u reeds een krant of een magazine kunnen aanbieden.

Wij laten u graag in een persoonlijk gesprek zien wat een magazine of een krant voor uw gemeente kan betekenen en welke rol deze kan spelen in uw beleid van communicatie en burgerparticipatie. We zijn er zeker van dat we een passende aanbieding voor u hebben.

Neem contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor een afspraak of nadere vragen.